Tuina

"Tuina" betekent letterlijk duwen (tui) en vastpakken (na). Meteen wordt duidelijk dat het hier gaat om een geheel van manuele technieken die inwerken op de meridianen en acupunctuurpunten met het oog op genezing, onstpanning en een betere gezondheid.

Tuina is in ruim 4000 jaar uitgegroed tot een uniek behandelingssysteem met een veelzijdig karakter en staat binnen de traditionele Chinese geneeskunst naast acupunctuur, kruidengeneeskunde, voedings- en dieetleer en de lichaamsoefeningen van Tai Ji / Qi Gong

Ruim éénderde van de wereldbevolking laat zich met Tuina behandelen. In China wordt het toegepast in de traditionele ziekenhuizen en heeft men zelfs specifieke Tuina- hospitalen.

De therapie is geschikt voor iedereen van 0 tot 100 jaar (en zelfs ouder) en heeft een ruime waaier aan toepassingsmogelijkheden.
Tuina wordt ondermeer gebruikt in de pediatrie, traumalogie, interne geneeskunde, gyneacologie, reumatologie enz.
Het helpt bij stress, rugklachten, pijnlijke nek en schouders, migraine, maagdarmstoornissen,...
Tevens zien we verbluffende resultaten bij baby's en kinderen met reflux, verzwakte weerstand, hyperactiviteit, bedplassen, luchtwegenproblematiek, allergie,...

Een behandeling woirdt steeds voorafgegaan door een ondervraging en diagnosestelling o.a. aan de hand van pols- en tongdiagnose. Hierdoor krijgt de therapeut een beeld van de toestand van de inwendige organen en van de gehele energetische balans.