Shiatsu

De term “Shiatsu” betekent letterlijk "vingerdruk" en de wortels van deze therapie liggen, net als die van de acupressuur in de traditionele Chinese geneeskunst.
Omstreeks de 6de eeuw na Christus bereikte de Chinese cultuur en beschaving Korea en Japan. Japanse Boeddhistische monniken brachten samen met het karakterschrift ook de traditionele geneeskunde mee. Deze bevatte heel wat kennis over gezonde voedingsgewoonten en massagetechnieken.

Shiatsu voorkomt klachten en verbetert de algemene gezondheid. Door aanraking en druk op punten en meridianen (dit zijn energiebanen verbonden met organen) worden de natuurlijke herstellende krachten van het lichaam gestimuleerd.
Tijdens een Shiatsu-massage worden onze energiestromen in balans gebracht volgens het oude oosterse principe: jin en jang, en de 5 elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water.
Een verstoorde energie balans is de basis van vele ziekten en ongemakken. Om deze verstoringen op te sporen, te interpreteren en te behandelen gebeurt de diagnose door aanraking en voelen van spanningen op de relexzones, onder andere de buikzone en de acupunctuur punten.
Een Shiatsu-massage is een totale behandeling en omvat een drukpunt massage van: rug, schouders, armen, handen, benen, voeten, buik, hoofd, gelaat..., zodat u zich zowel lichamelijk als geestelijk beter kunt ontspannen.

Shiatsu kan helpen bij: